Hjertet på Elleslettegård

Kantinen er samlingspunktet på Elleslettegård. Her mødes alle på tværs af værksteder og fagligheder og får hver dag serveret sunde og nærende måltider, tilberedt af elever og beskyttede medarbejdere, som har valgt at specialisere sig indenfor køkkenfaget.

Her er der naturlige deadlines, som skal overholdes, da der hver dag serveres mad for ca. 60 spisende gæster. I køkkenet er der fokus på at arbejde tværfagligt, da der er gode muligheder for at ind tænke fx matematik og dansk i arbejdet ligesom et samarbejde med Natur- og dyrelinjen åbner op for læring om bl.a. økologi og “fra jord til bord”.

Hvad kan jeg lære? 

Igennem det daglige arbejde bliver du som elev eller beskyttet medarbejder på tryg vis introduceret for de mange kundskaber og processer, som hører med til arbejdet i et køkken. Hvorfor skal der fx salt i kartoflerne? Hvad hedder den proces der sker, når vi hælder olie sammen med æg? Og hvordan renser man en fisk?

Du kan fordybe dig i enkelte funktioner og blive rigtig dygtig til dette. Men du kan også, hvis du har lyst og mod på det, kaste dig ud i mere forskelligartede opgaver.

Den daglige ledelse i kantinen står vores uddannede kok Pernille og pædagoguddannede Martina for. 

Som elev eller beskyttet medarbejder i kantinen lærer du bl.a.: 

  • At betjene køkkenmaskiner som røremaskine, kaffemaskine, opvaskemaskine, ovn, blender mv.
  • At læse og følge en opskrift
  • Diverse tilberednings- og anrettermetoder
  • Grundlæggende køkkenteknikker såsom at hakke, skære og skrælle
  • Sammenhængen mellem kost og sundhed 
  • At betjene kunder og modtage betaling
  • Køkkenhygiejne og rengøring (herunder viden om forskellige rengøringsmidler) 
  • At lave madplaner
  • Om madspild og økologi