Interview med en beskyttet medarbejder

Navn: Lea

Alder: 35 år

Hvor længe har du arbejdet på Elleslettegård?

Jeg har arbejdet i beskyttet beskæftigelse på Elleslettegård i 12 år, inden da gik jeg i STU.

Hvilket værksted arbejder du på?

Mit værksted lige nu er kantinen, men jeg har været tilknyttet ridecenteret i mange år. Jeg har været glad for at være i ridecenteret, men pga. udredning for astma, er jeg i kantinen nu. I starten var det lidt svært at skifte værksted, fordi jeg følte sig som elev igen, men nu går det godt. Jeg synes det er godt at være i kantinen – både fordi det er et mindre team og Charlotte og Camilla (personalet) er gode til at få sat mig ind i arbejdsopgaverne. Jeg får lov til at prøve mange ting, det er godt.

Hvad lærer du i kantinen?

I kantinen lærer jeg at lave mad, f.eks. råkost og bagning om fredagen. Jeg lærer også at være serviceminded ved at stå og servere, og jeg lærer økonomi ved at stå i kassen. Der kom f.eks. en medarbejder med 50 kr. i går, og så skulle jeg øve mig i hvor mange penge, hun skulle have tilbage.

Jeg er mest glad for at forberede mad i kantinen, det synes jeg er sjovt, fordi der er mange forskellige opgaver og madretter. Det er sjovt at stå i kassen, men ikke hvis alle kommer på én gang, men det træner mig også i at være serviceminded.

Har du et godt råd til en kommende beskyttet medarbejder?

Det er sjovt at arbejde på Elleslettegård, og du skal ikke være så nervøs, hvis du er åbensindet og positiv, så lander du godt her.

Hvad drømmer du om i fremtiden? 

Det er et privilegie, at jeg kan få lov til at arbejde på Elleslettegård i kantinen, samtidig med at jeg kan gå ned til min ridetime i ridecenteret. Kombinationen af heste og et godt arbejde er min drøm.

Jeg drømmer også om at blive bedre til at lave flere madretter og bage flere ting.